Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Weboldalunk további használatával jóváhagyja ezek használatát.

A csúszdázás

A csúszdázás
A tolerancia bölcsője

 

A csúszda egy komplex fejlesztőjáték, amely minden gyerek számára szórakoztató élményt nyújt, miközben rengeteget tanulnak és fejlődnek. Csúszdázás közben levezetik a felesleges energiáikat, s különösen hasznos egészségükre nézve, ha kint a szabadban, a friss levegőn töltik közben az idejüket.

 

Csúszdázáskor fejlődik a logikus gondolkodás, az egyensúlyérzék, a mozgáskoordináció, a téri tájékozódás. A gyerekek megtapasztalhatják általa a gyorsítás és a lassítás élményét, illetve a magasság és a mélység élményét is. A csúszdára való felmászáskor és lecsúszáskor is erősödik az izomzat, a testtartás és egészséges testkép kialakulásához, javulásához is hozzájárul, emellett fontos szerepet kap a mozgástervezés és a mozgás kivitelezése is. Azzal, hogy először csak segítséggel, lassan lépkedve jut fel a csúszdára, később pedig egyedül, sebesen mászik fel, javul a koordinációja, a téri orientációja, nem mellesleg nő az önbizalma is. Továbbá, sokkal intenzívebben fejlődnek a reflexek, jó hatással van az idegrendszer érésére, a finommotorikára, a grafomotorikai képességekre, a szem-kéz és szem-láb koordinációra, a figyelem és koncentráció terjedelmére és minőségére, javul általa az észlelés, az érzékelés, az egyensúly.

 

Abban az esetben, ha a csúszdát nem egyedül használja, figyelnie kell a társaira, alkalmazkodnia kell hozzájuk, annak érdekében, hogy ne legyenek nézeteltérések, s ami még fontosabb, hogy elkerüljék a baleseteket. Türelmesebbek lesznek, kivárják a sorukat, elsajátítják az alapvető illemszabályokat, erkölcsi normákat, és megtanulnak együtt játszani. Ezáltal jó hatással van a csúszdázás a szociális kapcsolatok kialakulására, javulására is, hiszen a gyerekek ismerkednek egymással, barátságokat kötnek.

A felsorolt készségek, képességek mind fontos szerepet játszanak az iskolában való tanulás eredményességének tekintetében, ezért fontos, hogy már egészen kicsi kortól ezekre hangsúlyt fektessünk, amelyek megalapozásában, mint látszik, sokat segíthet a csúszdázás is.

Az szöveg szerzői jogvédelem alatt áll és a Gigawood Kft. tulajdona! Másolni tilos!